Wedstrijdverslag Tour of Malopolska

Geplaatst op 06-06-2023  -  Categorie: Beloften/Elite  -  Auteur: Hessel Glotzbach

Wedstrijdverslag UCI 2.2 Tour of Malopolska - 1 tot 4 juni 2023

De UCI Tour of Malopolska van dit jaar beloofde een intense strijd tussen enkele van de beste continentale teams. Ook Volharding CT, een clubteam, stond aan de start met hun sterke renners: Brain van Marion, Klaas Meekma, Hugo Heijer, Max Haaksman, Bram Braat en Mees Willemsen. Ondanks hun status als clubrenners, waren ze vastberaden om te strijden tegen het professionele geweld.

Op de eerste dag van de tour stond er een uitdagende 1,4 kilometer lange tijdritproloog bergop op het programma. Het was Klaas Meekma die zichzelf liet gelden en een indrukwekkende prestatie neerzette. Hij was de sterkste clubrenner en wist menig professionele renner achter zich te laten. Met een razendsnelle tijd legde hij de basis voor een veelbelovende wedstrijd.

Helaas kende Brain van Marion, klimmer en klassementsrenner van Volharding CT, pech in de eerste etappe. Door een onfortuinlijke situatie verloor hij maar liefst vier minuten op zijn concurrenten. Dit was een grote tegenslag, maar Brain liet zich niet uit het veld slaan. In etappe 3 toonde hij zijn veerkracht en reed hij een sterke race. Op de lange en steile slotklim wist hij naar voren te schuiven en eindigde uiteindelijk op een knappe 23e plaats. Ondanks zijn mechanische pech wist Brain zich als eerstejaars belofte als 37e te klasseren in het algemeen klassement, wat getuigde van zijn doorzettingsvermogen en talent.

In de tweede etappe was het de beurt aan Klaas Meekma om zijn kracht te tonen. Met Max Haaksman als zijn lead-out probeerde Klaas een mooie sprint te lanceren. Helaas werd hij ingesloten en kon hij daardoor zijn sprint niet volledig afmaken. Desondanks leverden zowel Klaas als Max een sterke prestatie in deze etappe, waarbij ze hun teamgeest en samenwerking toonden.

Ook Hugo Heijer, een andere renner van Volharding CT, speelde een belangrijke rol in de wedstrijd. Hij wist zichzelf te onderscheiden en heeft het team uitstekend kunnen ondersteunen, hij was continue van voren aanwezig en wist Brain te helpen in de klimettappes. Zijn sterke prestatie en toewijding waren van onschatbare waarde voor het team evenals dat van Mees en Bram. 

Al met al heeft Volharding CT zich tijdens de UCI Tour of Malopolska goed staande weten te houden tussen het professionele geweld. Met Klaas als sterkste clubrenner in de tijdritproloog, Brain als doorzetter en klassementsrenner, en de waardevolle bijdragen van Hugo en de andere renners, heeft het team hun talent en vastberadenheid getoond. Ze hebben de koers met trots vertegenwoordigd en bewezen dat ze kunnen concurreren op dit niveau. 

Op naar de volgende klassieker, GP Solidarnosc!

Malopolska