website-logo-2019
website-banner-drieluik

Trainingswedstijden op de Nedereindse Berg

Zomercompetitie
De zomercompetitie loopt van begin april tot eind september. In de zomerperiode wordt er een klassement bijgehouden van zowel de weekcompetitie (dinsdag-donderdag) als de weekend competitie (zaterdag-zondag). De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van de periode. Deelname is alleen mogelijk met een KNWU-, WFN-, NTB-licentie of een KNWU-basislidmaatschap.

Wintercompetitie
De wintercompetitie loopt van oktober tot eind maart. In de winterperiode wordt alleen in het weekend gereden (zaterdag-zondag). Ook hier wordt een klassement van bijgehouden. De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van de periode. Deelname is alleen mogelijk met een KNWU-, WFN-, NTB-licentie of een KNWU-basislidmaatschap.

Programma

Dag Starttijd Parcours
Dinsdag 19.00 uur Bovenlangs
Donderdag 19.00 uur Onderlangs
Zaterdag 13.00 uur Bovenlangs (onderlangs in de winter
Zondag 10.00 uur Onderlangs

Op aanwijzing van de jury kan er afgeweken worden van het hierboven vermelde parcours. De jury bepaald ook of de A- en B-groep gezamenlijk starten. De B-groep sprint in elk geval eerder af. De C-groep start apart.

Spelregels voor deelname

Deelname voor Volharding-leden
Alle leden van De Volharding hebben binnen de contributie een seizoenskaart en persoonlijk rugnummer voor het rijden op de Nedereindse Berg. De nummers worden jaarlijks in januari uitgereikt. Inschrijven voor de wedstrijd is niet meer noodzakelijk.

Deelname voor niet-leden
Niet-leden en gastrenners zijn uiteraard ook deel te nemen aan de traininswedstrijden op de Nedereindse Berg. Deelname is mogelijk tegen betaling van € 4,00 per wedstrijd. Bij inschrijving moet een geldige KNWU-licentie of KNWU-basislidmaatschap worden overlegd.

Inschrijven
Inschrijven kan bij de inschrijftafel in het Paviljoen op de Nedereindse Berg. Na betaling en het inleveren van je licentie ontvang je een rugnummer. Het rugnummer dien je na de wedstrijd weer in te leven bij de organisatie, waarna je je licentie weer retour krijgt. Renners die te laat zijn worden niet meer toegelaten tot de wedstrijd (dat geldt ook voor leden). Het betreden van het parcours zonder overleg, inschrijven en rugnummer kan leiden tot een schorsing en/of boete van de organiserende verenigingen.

Let op: vanaf seizoen 2019 verstrekt de KNWU het basislidmaatschap enkel digitaal. Zorg dus dat je deze uitgeprint hebt of kan tonen op je smartphone.

Klassement en startgroepen
Alle wedstrijden worden verreden in drie aparte groepen:

  • De A-groep rijdt 70 minuten plus 2 ronden
  • De B-groep rijdt 60 minuten plus 2 ronden
  • De C-groep rijdt 50 minuten plus 2 ronden

De eerste 15 renners krijgen punten, aflopend van 15 punten voor de winnaar tot 1 punt voor de nummer vijftien. Deze punten tellen mee voor het eindklassement.

Jury en tijdwaarneming

De jury ziet toe op het verloop van de wedstrijden en alle aanwijzingen van de jury opgevolgd te worden. De jury behoudt zich het recht voor om renners uit te sluiten of te declasseren wanneer aanwijzingen niet worden opgevolgd.

Bij alle wedstrijden maken we gebruik van MyLaps voor de digitale tijdwaarneming. Zonder MyLaps chip kom je dus niet in de uitslag! De organisatie streeft er naar om de uitslagen en het klassement binnen één dag te publiceren op de websites van De Nedereindse Berg, WV Het Stadion en De Volharding. Tevens worden de uitgeprinte uitslagen opgehangen in het Paviljoen. Om het opmaken van de uitslagen niet al te complex te maken heeft de organisatie besloten dat een renner per competitie moet aangeven of hij/zij in de A-, B- of C-groep zal uitkomen, wat dan bindend zal zijn voor de rest van het jaar en/of de geldigheidstermijn van het rugnummer.

 


 

DiftarGroup 465 278 mono
ganspoort-465-278-mono
logo-oost-bw 2
ddk-mono
duic-logo-2019-bw
Tacx 465 278 mono
Duursport 465 278 mono
Wielerschool.nu 465 278 mono
multipaint-bw
zechsallsport-logo-cmyk
Postillion 465 278 mono