Clubparcours Nedereindse Berg

Het meest veelzijdige wielerparcours van Nederland ligt aan de rand van Nieuwegein. Samen met de Wielervereniging Het Stadion en  Schaatsvereniging Utrecht maakt UW&TC De Volharding intensief gebruik van De Berg (zie ook: website Nedereindse Berg)


Het parcours van de Nedereindse Berg bestaat uit:

  • een wieler- skeelerbaan van 2300m (1400m en 900m) met een hoogteverschil van 18 m
  • een skeelerovaal van 333m
  • een mountainbikeparkoers van 4200m
  • een multifunctioneel paviljoen (jurypost, kantine, kleed- en vergaderruimten)

Sportcoöperatie

De coöperatieve vereniging Nedereindse Berg is een onderneming die tot doel heeft het instandhouden van het Wieler- en Skeeler Centrum op de Nedereindse Berg. De sportcoöperatie maakt middels een aantal gereglementeerde faciliteiten de beoefening van de wieler- en skeeler sporten mogelijk op de Nedereindse Berg. Op de Nedereindse Berg zijn verschillende banen voor wegwedstrijden, mountainbikewedstrijden en skeelerwedstrijden. Daarnaast faciliteert de coöperatie de jury, inschrijvingkasadministratie, veiligheid en EHBO-voorzieningen. Tenslotte staan horecavoorziening, douche- en kleed ruimten ter beschikking. Hiervoor is in 2010 een nieuw paviljoen worden gebouwd.

De Sportcoöperatie exploïteert de Nedereindse Berg door samen met De Volharding en Het Stadion wieler- en skeeleractiviteiten, landelijke en regionale wedstrijden en opleidingstrainingen te organiseren. Aan deze wedstrijden kan iedereen deelnemen die een licentie heeft van de KNWU voor het wielrennen of van de KNSB voor het skeeleren. Voor deelname aan wielertoertochten is de licentie van NFTU vereist. De coöperatie is aangesloten bij deze sportbonden van de NOC/NSF. Diegene die geen (geldige) licentie hebben kunnen een dagkaartlicentie ter plaatse kopen boven het inschrijfgeld. Bijna dagelijks worden zo skeeler- en wielerwedstrijden of trainingen gehouden.

Buiten de vaste tijden kunnen andere organisaties of groepen tegen betaling en na tijdige aanvraag bij de coöperatie vertegenwoordiger verzoeken deze sporten te beoefenen dan wel andere sportactiviteiten te houden volgens de regels van de coöperatie. Buiten de genoemde dan wel speciaal genoemde tijden vindt geen sportbeoefening plaats en vormen de banen een onderdeel van de openbare toegankelijke fiets- en wandelpaden op het terrein van het Recreatieschap de Stichtse Groenlanden.

Paviljoen
Parcours

Nedereindse Berg