Volharding CT kende veel pech in de Zuiderzee Ronde 2023

Geplaatst op 10-04-2023  -  Categorie: Beloften/Elite  -  Auteur: Hessel Glotzbach

Op 8 april 2023 werd de Zuiderzee ronde uit de @Clubcompetitie verreden, een wedstrijd die altijd garant staat voor spektakel. Dit jaar was het niet anders, al had Volharding CT wel heel veel pech tijdens de koers.

(Verslag van de koers is terug te zien op het youtube kanaal van de Clubcompetitie, klik hier om de video te bekijken)

Het begon al vroeg in de wedstrijd, toen Thomas Nieland een lekke band kreeg en daardoor steeds weer moest achtervolgen. Ook in de finale van de koers kreeg hij wederom een lekke band, hij slaagde erin om weer terug te komen in het peloton, maar het kostte hem wel veel kracht. Ook Bart van Delden kwam hard ten val en heeft helaas de wedstrijd moeten verlaten.

Sprinter Tim den Braber kreeg ook pech, hij kreeg maar liefst twee keer een lekke band en moest zelfs een keer van fiets wisselen door een gebroken zadel. Later zakte zijn zadelpen van zijn reserve fiets welke gelukkig aan de auto door de mechanieker gefixt kon worden maar niet veel later kreeg Tim nog 2 lekke banden, met nog 7km te gaan wist Tim terug te keren naar het peloton en kon zelfs nog meespelen in de sprint, ondanks dat het terugkeren naar het peloton hem veel kracht kostte wist hij alsnog een 15e plaats te behalen.

In de laatste kilometers van de wedstrijd gebeurde er nog meer ongelukken. Er was een valpartij waar ook favoriet Eelke Nikkels bij betrokken was. Hij zat goed voorin en leek kans te maken op de overwinning, maar kwam hard ten val en kon daardoor niet meer meedoen voor de winst. Klaas Meekma en Max Haaksman speelden een belangrijke rol in de koers en hebben beide een mooie bijdrage geleverd aan het presteren van de ploeg.

Voor Volharding CT was het een teleurstellende maar zeer leerzame wedstrijd. Door alle pech en valpartijen konden niet direct mee spelen in de strijd om de overwinning. Maar de renners bleven strijden tot het einde en toonden daarmee hun doorzettingsvermogen. Op naar de volgende koers! #Volharding #Utreg

Zuiderzee ronde 2023 finish Tim den Braber 15e Zuiderzee Ronde 2023 Klaas Meekma