Volharding CT kende veel pech in de Ronde van Overijssel 2023

Geplaatst op 07-05-2023  -  Categorie: Beloften/Elite  -  Auteur: Hessel Glotzbach

Op zaterdag 6 mei vond de Ronde van Overijssel 2023 plaats, een van de belangrijkste Nederlandse wielerwedstrijden op de kalender. Ook Volharding CT was van de partij en de renners waren vastbesloten om zich te laten gelden in deze zware koers.

Vanaf de start was duidelijk dat het een harde wedstrijd zou worden, met veel hoogtemeters en onverharde wegen. De renners van Volharding CT namen meteen het initiatief en probeerden in de aanval te gaan. Maar al snel kregen ze af te rekenen met pech. Meerdere renners kregen te maken met mechanische problemen en moesten noodgedwongen de koers verlaten. Een grote teleurstelling voor de ploeg, die zo graag had willen schitteren in deze koers.

Maar het ergste moest nog komen. Op een gevaarlijk stuk parcours kwam Tim den Braber hard ten val in een massale valpartij. De jonge renner brak daarbij zijn sleutelbeen en liep een lichte hersenschudding op. De medische staf was er gelukkig snel bij en bracht hem naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Maar voor de ploeg was het een harde klap. Het team besloot dan ook om zich volledig te focussen op het uitrijden van de koers, als eerbetoon aan hun gevallen teamgenoot.

Eelke Nikkels was de enige renner van Volharding CT die de koers uitreed. Hij finishte uiteindelijk in het peloton op enkele minuten van de winnaar. Een knappe prestatie gezien het zware parcours en de tegenslagen die de ploeg te verduren kreeg. Na de finish was er dan ook een gevoel van opluchting en trots bij de renners en de staf.

Al met al was het een harde Ronde van Overijssel voor Volharding CT, met veel pech en een zware valpartij. Maar de ploeg toonde zich veerkrachtig en slaagde erin om de koers uit te rijden.