Nijssen en Kelderman in de top 10 Wattmeister Challenge

Geplaatst op 22-06-2017  -  Categorie: Beloften/Elite

Gisteren werd in Amsterdam de laatste reguliere Wattmeister challenge gehouden. Een groot aantal renners mocht nog een keer de strijd aangaan voor een plek in de finale van 5 juli. Drie mannen kregen het voor elkaar om zich de finale in te fietsen. Jasper Ockeloen van het Monkey Town Cycling Team en Martin Kelderman en Kenny Nijssen van UWTC De Volharding. De winnaar van de finale verdient een stagecontract bij Katusha-Alpecin.

In een warme hal persten de renners alles uit hun lichaam om nog een keer een gooi te doen naar zo’n waardevolle toptien-notering. De Wattmeister-trui was in handen van Lars van den Berg. De renner van Metec TKH wist een aantal weken geleden de 6,01 watt/kg te behalen en klopte zo zijn ploeggenoot Jasper de Laat. Veel mensen hadden niet verwacht dat er nog iemand in de buurt zou komen van een wattage boven de 6 watt. Toch leek Ockeloen lang op weg om de magische grens van de zes watt over te gaan. Uiteindelijk wist de renner van het Monkey Town Cycling Team de 6,01 watt te halen en kwam hij op gelijke hoogte met Lars van den Berg. Op dat moment wordt er naar het absolute wattage gekeken en dan zien we dat Lars van den Berg tot een wattage van 407,9281111 kwam, tegenover de 407 watt van Jasper Ockeloen.

Ook Martin Kelderman en Kenny Nijssen bleven lang op de fiets zitten. De broer van Wilco Kelderman kwam tot een wattage van 5,95 Watt/kg en de winnaar van de Marmotte 2016 kwam tot 5,83 watt/kg. Kelderman komt op de derde plaats en de cijfers van Nijssen zijn genoeg voor de vijfde plek.

 

De Top 10 die we in de finale gaan terugzien:

Feiten over de toptien:

  • De toptien bestaat uit zes verschillende ploegen uit de Topcompetitie
  • De drager van de blauwe trui, Martin Kelderman, is ook de beste clubrenner in de Wattmeister
  • Kelderman en Nijssen zijn de enige clubrenners en beiden komen ze van UWTC De Volharding
  • De rest van de toptien bestaat uit renners met een Professional-B licentie
  • Metec TKH, Baby Dump Cycling Team en Delta Cycling Rotterdam hebben allemaal twee renners in de finale
  • De top drie verschillen 0,06 watt/kg, dat gaat een spannende strijd opleveren.

De finale

Op 5 juli gaan we erachter komen wie het stage contract bij Katusha Alpecin binnan gaat slepen. Net als tijdens de kick-off wordt de finale een mooi evenement waarvoor iedereen uitgenodigd is. Klik hier oor meer informatie over het event wat op 5 juli plaats zal vinden in Amsterdam