De Volharding koerst zichtbaar in Trofee Van Oost-Vlaanderen

Geplaatst op 23-06-2017  -  Categorie: Beloften/Elite  -  Auteur: Sjors Beukeboom

img-1924

POLLARE/BAVEGEM – Vijf renners onder de 23 jaar van De Volharding stonden in het tweede weekend van mei aan de start van de tweedaagse Trofee Van Oost-Vlaanderen. Zaterdag werd er gekoerst in Pollare, zondag in Bavegem. Jorn Volkers maakte zijn debuut voor De Volharding, Daan van Meeuwen zat tot twee keer toe in de kopgroep en Sjors Beukeboom pakte een aantal tussensprints. Het weekend in België werd echter voornamelijk getekend door het uitvallen van Ocko Geserick.

Door: Sjors Beukeboom

Nieuwkomer Jorn Volkers was één van de renners aan het vertrek van de zaterdagkoers in Pollare. De negentienjarige jongeman kwam een aantal dagen geleden over van een andere Nederlandse ploeg en werd gelijk in het diepe gegooid bij De Volharding. “Ik kwam in een zeer open en vriendelijke groep terecht, waar ik eigenlijk meteen deel van uit maakte. Ik kijk er naar uit om meer Volharding-leden te ontmoeten.”

Volkers, die zijn eerste koerskilometers of het belofteniveau maakte: “Het parcours van de tweedaagse heb ik wel wat onderschat. Ik weet dat ik op het vlakke goed vooruit kom en van tevoren dacht ik aan een paar heuveltjes, daar in België. Die heuveltjes waren alleen een stuk pittiger dan gedacht. De resultaten waren dan ook niet helemaal zoals gehoopt. Desondanks heb ik een ontzettend leuke en leerzame tijd in België gehad.”

 

 

Mechanieker van dienst was Jasper Kiburg. De Nederlander met Curaçaose wielerroots is momenteel overtraind en moet verplicht rustig aan doen. In plaats van start te gaan in de tweedaagse, koos Kiburg voor een dienende rol binnen de selectie. “Het was leuk, voor de afwisseling en ik denk dat ik mijn rol goed ingevuld heb. Natuurlijk, mijn hart ligt bij de koers en ik denk dat beide parcoursen erg geschikt voor mij waren geweest. Op de achterbank van de ploegleiderswagen begon het wel te kriebelen, maar mijn kans komt nog wel. Minder leuk was het uit de berm vissen van Ocko (Geserick red.) en Milan (Broer red.).”

img-1940

Ocko Geserick was er het minst aan toe. Geserick werd slachtoffer van een maniak in de afdaling op de Brusselsestraat bij Geraardsbergen. De jongeman werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vooral zijn arm was er erg slecht aan toe. Momenteel is de 21-jarige stylist aan het herstellen van zijn kwetsuren. Milan Broer kwam er met minder ernstige verwondingen van af. Daan van Meeuwen presteerde het beste namens de Volharding. Waar Sjors Beukeboom in Pollare nog één plek voor hem eindigde, zat Van Meeuwen in de zondagkoers in Bavegem prima in de kopgroep. Op 1.23 minuut van de winnaar greep de belofterenner met potentie een twintigste plek. “In het begin zat de koers op slot en een groep die weggereden was leek de prijzen te gaan verdelen. Toen er toch nog uit het peloton gereageerd werd, ben ik mee gesprongen. Redelijk snel sloten we bij de kopgroep aan. Ik heb geprobeerd een eindsprint te vermijden, maar dat mislukte. Ik raakte iets opgesloten waardoor er niet meer in zat dan een twintigste plek.”

 

 

In Pollare voelde Sjors Beukeboom zich als een vis in het water. "De Bosberg vond ik een vervelende pukkel, maar die Pollareberg was een prachtding. Ik heb tweemaal bovenop de volle buit aan punten in de tussensprints gepakt, maar helaas heb ik dat geen mooi vervolg kunnen geven in Bavegem. Toen ik de beslissende slag gemist had – en we Daan gelukkig mee hadden – wist ik dat het puntenklassement verdwenen was. Toch kijk ik terug op een mooi weekend. Ik hoop dat Ocko er snel weer bovenop is."

img-1937