Bart van Delden pakt 1e plaats op DK TT U23 Midden

Geplaatst op 10-05-2023  -  Categorie: Beloften/Elite  -  Auteur: Hessel Glotzbach

Op 9 mei 2023 vond het Districts Kampioenschap Tijdrijden Midden plaats in Zeewolde. Het parcours van 14,5km was uitdagend en de weersomstandigheden waren regenachtig. De renners stonden te popelen om te beginnen, Volharding CT renner Bart van Delden was één van de deelnemers in de U23-categorie.

Toen het startschot klonk, sprintte Bart van Delden weg van de startlijn en begon aan zijn tijdrit. Hij nam de eerste bochten goed en hield een strak tempo aan op de lange stukken rechte weg. Het leek alsof hij in een flow zat en alles op alles zette om een goede tijd neer te zetten. De concurrentie keek verbaasd toe toen Bart de eerste tussenmeting passeerde en al een flinke voorsprong had opgebouwd. Het was duidelijk dat hij zijn vermogen hoog wist te houden.

Ondanks de zware inspanning wist Bart zijn snelheid vast te houden en finishte hij met een indrukwekkende tijd van 18 minuten en 15 seconden. De andere renners konden niet in de buurt komen van zijn prestatie en Bart mocht zichzelf dan ook de trotse winnaar noemen van het Districts Kampioenschap Tijdrijden Midden in de U23-categorie.

Na afloop zei Bart het volgende: “Voelde me eigenlijk helemaal niet zo goed maar vermogen was hoger dan normaal dus m’n gevoel klopte niet helemaal”. Hij was blij met zijn overwinning en bedankte zijn team en supporters voor hun steun. Met deze overwinning heeft Bart van Delden bewezen dat hij een talent is in het tijdrijden en kwalificeerde zich voor het NK tijdrijden!

Bart van Delden 1e DK TT Midden