CyclingWeb.nl Zomercompetitie 2018

De CyclingWeb.nl Zomercompetitie loopt van maart t/m oktober 2018 waarbij elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag gestreden wordt voor de overwinning op de Nedereindse Berg. Er wordt een klassement bijgehouden en eind oktober zal de prijsuitreiking plaatsvinden. 

Tussenstand

Bekijk de meest recente tussenstand voor de di/do competitie of de za/zo competitie.

Spelregels

Er wordt gereden in drie categorieën:

  • De A klasse rijdt 70 minuten plus 2 ronden
  • De B klasse rijdt 60 minuten plus 2 ronden
  • De C klasse rijdt 50 minuten plus 2 ronden

De eerste 15 renners krijgen punten, aflopend van 15 punten voor de winnaar tot 1 punt voor de nummer vijftien. Deze punten tellen mee voor het eindklassement.

De organisatie maakt gebruik van MyLaps. Renners dienen zelf te zorgen voor een werkende, geactiveerde en gekoppelde chip. Renners zonder werkende chip rijden buiten mededinging mee (zowel van prijzen als klassering).

Renners die te laat zijn mogen nog de baan op, maar krijgen hun achterstand niet vergoed. De wedstrijden worden geleid door een KNWU-jury die toeziet op het verloop van de wedstrijden. Alle aanwijzingen van de jury dienen te worden opgevolgd. De jury behoudt zich het recht voor om renners uit te sluiten of te declasseren wanneer aanwijzingen niet worden opgevolgd.

Prijzenschema

Meer details over het prijzenschema worden later bekend gemaakt.