website-logo-2019
UWTC de Volharding

Fysiotherapie Utrecht Oost

De (sport)fysiotherapeuten en manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van uw lichaam in relatie tot klachten bij houding en/of beweging. Tevens hebben zij kennis van ziekten en aandoeningen die de oorzaak kunnen zijn op jouw blessure. Het samenbrengen van sportfysiotherapie en manuele therapie is een bewuste keuze. Het leidt op de kortst mogelijke termijn tot het gewenste resultaat. FUO is al meer dan 30 jaar een begrip in Utrecht en daarbuiten.

Diagnose en behandelingen

Beperkingen in beweeglijkheid van gewrichten, spieren of pezen, veranderd bewegingsgedrag en afname van kracht of de verminderde mogelijkheid van het lichaam om bepaalde krachten op te vangen, leiden vroeg of laat vaak tot problemen. In het behandelcentrum is FUO in staat om deze factoren heel gericht in kaart te brengen. Dit doen zij op basis van ervaring in combinatie met kennis over de laatste stand van zaken op het gebied van actieve revalidatie, manuele therapie en sport.

Hierbij kan het nodig zijn dat FUO een aantal testen doet zoals het meten van sprongkracht, balsnelheid, het in kaart brengen van spiercontrole of het analyseren van jouw fietspositie. FUO probeert tijdens deze metingen altijd zo dicht mogelijk aan te sluiten bij uw functioneren of de beperkingen daarin. Onderzoek met echografie helpt soms bij het inzichtelijk maken van de blessure en is aanwezig in het centrum.

Bij onbegrepen pijnklachten en als het lijkt dat er verder geen behandelbare aspecten zijn is er nog de mogelijkheid om te onderzoeken of de pijn voortkomt uit spier– en bindweefsel. Dit myofasciale onderzoek wordt uitgevoerd door een manueel therapeut die daarvoor speciaal is opgeleid. Dry needling, het aanprikken van deze structuren leidt dan vaak tot het doorbreken van deze pijncircuits.

Voor sporters en ook voor iedereen die gebruik wil maken van massage bij herstel van inspanning of blessures biedt Fysiotherapie Utrecht Oost ook (Sport)massages aan.

Sportspreekuur op de Nedereindse Berg

Als extra dienst zal FUO een avond in de week aanwezig zijn voor een sportspreekuur op de Nedereindse Berg in de vorm van vrije inloop voor Volharding-renners. Het spreekuur zal bestaan uit een screening, korte anamnese en onderzoek gericht op de klacht en advisering van de klacht. In overleg met FUO kaan worden besloten het onderzoek in het kader van het sportspreekuur te houden in een behandeluimte in het paviljoen op de Nedereindse Berg of worden overgegeaan tot aanvullende diagnose respectievelijk behandeling in haar eigen behandelcentrum.

Fysiotherapie Utrecht Oost

Als Volharding-lid ontvang je tevens korting op een Bikefitting bij FUO (aan de hand van een fietspositieanalhyse), meer hierover in het ledendeel.

fuo-locatie
fuo-locatie2

 


 

DiftarGroup 465 278 mono
Tacx 465 278 mono
Postillion 465 278 mono
logo-oost-bw 2
Duursport 465 278 mono
ganspoort-465-278-mono