Trainingswedstijden

Zomer- en Wintercompetitie:

De wintercompetitie loopt van oktober tot eind maart, de zomercompetitie van begin april tot eind september. Van de competities wordt een stand bijgehouden. De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van de periode. Deelname is alleen mogelijk met een KNWU-, WFN-, NTB-licentie of een KNWU-basislidmaatschap.

Zomercompetitie 2016:
De zomercompetitie 2016 start op dinsdag 5 april 2016 (dido-competitie) en op zaterdag 9 april (zazo-competitie). 

Inschrijvingen
Alle leden van De Volharding hebben vanaf 1-1-2016 binnen de contributie een seizoenskaart en persoonlijk rugnummer voor het rijden op De Berg. De nummers worden jaarlijks in januari uitgereikt. Inschrijven voor de wedstrijd is niet meer noodzakelijk. Voor niet leden geldt dat inschrijven kan vanaf circa 30 minuten voor de wedstrijd. Zorg dat je op tijd bent, want de inschrijving sluit 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Bij inschrijving moet een licentie of basislidmaatschap worden overlegd. Renners die te laat zijn worden niet meer toegelaten tot de wedstrijd (dat geldt ook voor leden). Het betreden van het parcours zonder overleg, inschrijven en rugnummer kan leiden tot een schorsing en/of boete van de organiserende verenigingen.

Week- en Weekendcompetitie
In de zomerperiode wordt er een stand van de weekcompetitie (dinsdag-donderdag) en een weekend competitie (zaterdag-zondag) bijgehouden. In de winterperiode wordt alleen in het weekend gereden (zaterdag-zondag). Ook hier wordt een stand van bijgehouden. Aan het eind van de periode wordt de eindstand opgemaakt en zijn mooie prijzen te winnen.

Weekcompetitie
Er zal 1 klassement worden opgemaakt over de dinsdag en de donderdag. Zowel dinsdag als donderdag wordt er gestart om 19:00 uur. Op dinsdag wordt er bovenlangs gereden en op donderdag onderlangs. Hier kan op aanwijzing van de jury van afgeweken worden. De wedstrijdleiding bepaald ook of A- en B-groep gezamenlijk starten. B-klasse sprint in elk geval eerder af. De C-groep start apart.

Weekendcompetitie
Er zal 1 klassement worden opgemaakt over de zaterdag en de zondag. Zaterdag wordt er gestart om 13:00 uur, zondag wordt er gestart om 10:00 uur. In de winter wordt er in principe "onderlangs" gereden, hier kan op aangeven van de wedstrijdleiding van afgeweken worden. De wedstrijdleiding bepaald ook of A- en B-groep gezamenlijk starten. B-klasse sprint in elk geval eerder af. De C-groep start apart.

Geen licentie of KNWU-basislidmaatschap
Renners die geen licentie of KNWU basislidmaatschap hebben kunnen eenmalig deelnemen met de optie om daarna bij Het Stadion of De Volharding lid te worden. Deze eenmalige deelname kosten zijn 10,- euro en wordt verrekend wanneer je lid wordt bij één van de bovengenoemde verenigingen. Renners zonder ervaring zijn voorlopig alleen toegestaan in het weekend, de weekcompetitie is alleen mogelijk in overleg met de wedstrijdleiding.

Tarieven en seizoenkaarten

Leden Volharding:


- Met ingang van 1-1-2016 hebben alle leden van De Volharding een seizoenskaart voor De Nedereindse Berg.  

Niet leden:

- Enkele deelname € 4,00

- Zonder licentie, optie lidmaatschap € 10,00

Je schrijft bij de inschrijftafel in het Paviljoen in d.m.v. het inleveren van je licentie. Daar krijg je na betaling een rugnummer. Na de wedstrijd lever je het rugnummer weer in bij de organisatie en krijg je je licentie retour.

MyLaps digitale tijdwaarneming
Bij alle wedstrijden maken we gebruik van digitale tijdmeting. Zonder MyLaps chip kom je dus niet meer in de uitslag! De organisatie streeft er naar om de uitslagen en standen binnen één dag te publiceren via het internet. Via de websites van De Nedereindse Berg, WV Het Stadion en De Volharding kom je op de pagina met de uitslagen en standen. Tevens hangen wij de uitslagen uitgeprint op in het Paviljoen. Om het opmaken van de uitslagen niet al te complex te maken heeft de organisatie besloten dat een renner per competitie moet aangeven in welke klasse hij/zij wil uitkomen. Dit is dan bindend voor de rest van het seizoen.